Un explorator român a descoperit o insulă cu prețuri foarte avantajoase

Exploratorul Dumitru Oancea (foto) a plecat din România la bordul unui zbor low cost cu destinația Salonic. Având provizii doar pentru câteva ore, el a reușit până la urmă să se salveze. După zeci de minute în care a răsfoit ghiduri turistice, atunci când începea deja să-și piardă orice speranță, el a descoperit o insulă pentru care îi ajungeau banii.

“Serviciile sunt bune și chelnerii băștinași nu-ți scuipă în ciorbă”, a notat Oancea în jurnalul său. „Am ajuns aici de trei zile și am bani să stau până la sfârșitul săptămânii. Prețurile sunt foarte avanjatoase. Cu băștinașii mă înțeleg mai mult prin semne, pentru că nu știu nicio limbă străină.”

O altă însemnare din jurnalul exploratorului român sună cam așa:  “Mă bucur că am plecat la drum cu avionul. Altfel aș fi avut soarta nefericită a prietenilor mei, al căror autocar a naufragiat după un atac al rakeților bulgari, pe o șosea puțin circulată din munți. Din fericire, au scăpat toți cu viață. Partea proastă e că au rămas izolați zile întregi, în sălbăticia orașelor bulgărești. Am înțeles că și-au făcut și un prieten bulgar, pe care l-au botezat Vineri și au încercat să-l civilizeze.”

Conform statisticilor, exploratorii români preferă să-și desfășoare expedițiile în străinătate, pentru că sunt mai ieftine. Cele mai căutate descoperiri geografice se află în Grecia, Turcia și Bulgaria. O categorie aparte de exploratori o constituie conquistadorii. Ei sunt atrași de mirajul îmbogățirii rapide și pornesc în căutarea legendarului El Dorado, care s-ar afla pe litoralul bulgăresc, la Nisipurile de Aur.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
6 iulie 2011 05:26

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult