Un grup de daci liberi a ars sute de manuale de latină la liceul din Orăștie

Străvechea patrie a dacilor, tărâmul magic cuprins între Simeria şi Petroşani, e din nou scena unor conflicte daco-romane de proporţii! Un grup de 3 până la 5 daci liberi, înarmaţi cu torţe şi cel puţin un fierăstrău cu mâner de la Lidl care arăta cam ca un falx, a atacat în această dimineaţă liceul din Orăştie, dând foc la zeci sau chiar sute de manuale de latină.

Burebista Viezure, autoproclamata căpetenie a dacilor liberi din Orăştie, a declamat o serie de revendicări în limba dacă, pe care nu le-a înţeles nimeni, dar care aveau multe î-uri şi z-uri.

„Cel mai probabil vor ca limba dacă să fie studiată în şcoli în locul latinei, de-aia au ars manualele de latină, nu? Altfel puteau să dea foc la culegeri de mate”, îşi dă cu părerea îngrijitorul liceului, Marcu Anton. „Printre cei 5 până la 7 daci mi s-a părut că recunosc nişte elevi speriaţi de teza la latină.”

„Asociaţiile dacilor liberi luptă de ani de zile pentru înlocuirea latinei cu daca, pentru că aceasta din urmă e mult mai simplă, are câteva zeci de cuvinte, iei 10 garantat”, explică Doina Mioară, inspector şcolar din localitatea vecină, Cugir.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
12 decembrie 2021 09:37
Citește mai mult despre: daci latina orastie revolta

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult