Fericire maximă pentru un grup de copii din Satu Mare, care s-au întors cu bine dintr-o superbă tabără la mare, la Năvodari. În cele 10 zile, micuţii au stat 9 zile în tren, dar au apucat să facă şi o baie, cu toate că în jumătatea de zi cât au stat în Năvodari a cam plouat. Pentru că în compartimente locurile erau ocupate de pensionari senili, copiii au fost nevoiţi să meargă pe acoperişul trenului.tabara_satu_mare_navodari.jpg

Părinţii ştiau ce urmează să se întâmple, aşa că le-au pus copiilor doi rucsaci, unul cu haine şi unul cu conserve. Evident, copiii şi-au mai cumpărat mâncare şi din cele 174 de gări în care a oprit trenul, atât la dus, cât şi la întors. Din păcate, la Năvodari copiilor li s-a servit şi o gustare, aşa că la întoarcere toţi au avut diaree pe tren şi au trebuit să se oprească şi mai des, să facă copiii caca pe câmp, că în toaletele din tren nu poate intra nimeni fără mască de gaze.

Copiii au acum cunoştinţe temeinice de geografie, pentru că au văzut toate formele de relief îndeaproape: “Nu o să uit niciodată cum m-am holbat ore în şir la Bărăgan, pe care l-am parcurs în 2 zile cu o viteză de 2 km/h, sau podul lui Anghel Saligny, construit în 1895, pe care am trecut Dunărea, pentru că podul cel nou, din 1987, e stricat”, spune Matei, elev care a învăţat de mic ce înseamnă să mergi cu CFR-ul.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de TNR | Wednesday, 02.08.2017 16:30 Monden

National Cinematografic