Start-up de succes în Bucureşti. Şase pensionari de la o scară de bloc din Berceni au decis să-şi folosească gratuitatea pe Ratb şi au pornit o afacere de curierat care s-a extins rapid. Acum pensionarii de la Geriatro-Curier au 60 de angajaţi şi mizează pe o reţea de rude şi foşti colegi pentru a trimite bani, colete și zacuscă de la alți boșorogi spre rudele, în general nepoți studenți.

curierat_de_pensionari.jpg

”Acum luptăm să primit gratuitate și pe Wizzair, că în avioanele lor e la fel de jegos ca într-un autobuz Ratb. Asta ne-ar permite să intrăm pe coletărie externă, să trimitem pachete în Spania, Italia și așa mai departe. Am încercat să punem un colet la cală pe un zbor BlueAir, fără să se urce nimeni la bord, dar l-au prins pe colegul nostru și l-au trimis la Guantanamo, pentru că ar fi terorist, că pusese o sticlă de must în bagaj și au zis că dacă exploda aia, distrugea avionul”, spune Victor T, șeful Geriatro-Curier.

Soarta colegului nu e rea, potrivit altei pensionare: ”Zice că e bine la Guantanamo, ce-i drept ia bătaie de 3 ori pe zi, dar așa e și aici în blocul unde stă el, îl bat golanii la scară. Dar zice că la Guantanamo e mai bine, că îi dau și mâncare, ori el făcea foamea pe aici, că a fost profesor și evident are o pensie de mizerie”, explică Mioara Papuc, pensionară din rețeaua Geriatro-Curier.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Wednesday, 21.12.2016 15:20 Monden

National Cinematografic