Un grup de pensionari şi-au făcut firmă de curierat, profitând că au gratuitate pe Ratb

Start-up de succes în Bucureşti. Şase pensionari de la o scară de bloc din Berceni au decis să-şi folosească gratuitatea pe Ratb şi au pornit o afacere de curierat care s-a extins rapid. Acum pensionarii de la Geriatro-Curier au 60 de angajaţi şi mizează pe o reţea de rude şi foşti colegi pentru a trimite bani, colete și zacuscă de la alți boșorogi spre rudele, în general nepoți studenți.

”Acum luptăm să primit gratuitate și pe Wizzair, că în avioanele lor e la fel de jegos ca într-un autobuz Ratb. Asta ne-ar permite să intrăm pe coletărie externă, să trimitem pachete în Spania, Italia și așa mai departe. Am încercat să punem un colet la cală pe un zbor BlueAir, fără să se urce nimeni la bord, dar l-au prins pe colegul nostru și l-au trimis la Guantanamo, pentru că ar fi terorist, că pusese o sticlă de must în bagaj și au zis că dacă exploda aia, distrugea avionul”, spune Victor T, șeful Geriatro-Curier.

Soarta colegului nu e rea, potrivit altei pensionare: ”Zice că e bine la Guantanamo, ce-i drept ia bătaie de 3 ori pe zi, dar așa e și aici în blocul unde stă el, îl bat golanii la scară. Dar zice că la Guantanamo e mai bine, că îi dau și mâncare, ori el făcea foamea pe aici, că a fost profesor și evident are o pensie de mizerie”, explică Mioara Papuc, pensionară din rețeaua Geriatro-Curier.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
21 decembrie 2016 13:12

Alte articole

Vezi mai mult