Un interlop sărac a spart o șaormărie și a furat sabia de acolo

Îl cheamă Geronimo Căldărar, are 28 de ani și e probabil cel mai fraier șmecher din România. Dorea să fie și el remarcat de un clan de interlopi, dar nu avea sabie, așa că Geronimo a spart aseară șaormăria ”Ban pe ban”, din centrul Craiovei, de unde a sustras unul din iataganele folosite de băieți la tăiat carnea.

A fost prins de polițiști pentru că a fugit pe o bicicletă, i-a intrat sabia la spițe și a căzut. Polițiștii i-au dat drumul, pentru că oricum Geronimo e compromis, că niciun interlop serios nu ar permite să fie văzut pe bicicletă. De milă, un șef de clan din Craiova i-a trimis totuși lui Geronimo katana lui, deși spune că e prea prost să jefuiască pe cineva cu ea.

”Nu e un secret că România are cei mai săraci interlopi din UE. Acest caz, petrecut recent la Craiova, confirmă acest lucru. Acum încercăm să derulăm un proiect cu Muzeul de Istorie din Craiova, să le dăm niște săbii interlopilor săraci din oraș, să aibă și ei un început în viața de gangstăreală. Evident, nu le dăm săbiile cele mai bune, le dăm niște custuri capturate la Plevna”, explică Decebal Popescu, antropolog.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
17 iulie 2020 12:07
Citește mai mult despre: sabie

Alte articole

Vezi mai mult