Un lipovean bătrân spune că orice poate fi prăjit în mălai şi vândut ca hamsii

Doar un adevărat lup de mare cunoaşte toate secretele infinitului albastru! Marcel Borhotov, un bătrân lipovean din 2 Mai, a dezvăluit recent într-un interviu taina celor mai bune hamsii prăjite.

Uimitor, acesta spune că absolut orice poate fi dat prin mălai şi vândut turiştilor pe post de hamsii. „Nu e vorba despre ce prăjeşti, ci cum prăjeşti! Cel mai bun ulei e ăla de anul trecut. În rest, poţi folosi orice – şprot, obleţi, barbuni, puiet de crap, gheare de pui, râme, fâşii de piele tăbăcită, coji de banană, pungă de plastic, gumă de şters, şuruburi ruginite, talpă de bocanc, spumă poliuretanică. Dacă pui suficient mălai şi o scalzi în ulei până se face crocantă, tot hamsie se cheamă şi tot 15 lei scoţi pe o porţie.”

„Cât de simplu şi de elegant! N-aş fi crezut. Când te gândeşti că eu mă chinuiam ca prostul să folosesc numai hamsii, de câte ori voiam să fac hamsii!”, exclamă Mihai Lică, bucătar amator.

„Absolut delicioase hamsiile astea!”, a strigat un turist, ronţăind o bucată de azbociment desprinsă cu ranga de pe un acoperiş de garaj şi prăjită până la perfecţiune.

Scris de Vasile
5 august 2020 10:08
Citește mai mult despre: hamsii

Alte articole

Vezi mai mult