Românii sunt încă plini de prejudecăți. De exemplu, toți sunt convinși că la ușa cortului singurele lucruri care se rostesc sunt înjurăturile. Nimic mai fals! Doi țigani le-au dat tuturor peste nas, purtând o dezbatere filosofică fix la ușa cortului. Ba, mai mult, totul spre vădita mândrie a celorlalți țigani, care practic sorbeau fiecare concept filosofic rostit.

tigani ganditori.jpg ”Socares prala, îl confunzi pe Wittgenstein cu Heidegger?”, l-a contrat la un moment dat Socrates Cotârlă pe interlocutorul său Immanuel Căldăraru. ”Motomanga, unde abordează Wittgenstein Dasein-ul? Asta nu e transgresiune, e de-a dreptul trans-agresiune, dela draq!”

”Ja kere coliba”, a răbufnit Immanuel. ”Anterioritatea temporală nu are nici o legătură cu cea ideatică, magma an pace. Unde ai făcut Filosofia, la fără frecvență? Ciplecealma tuta, îmi vine să-i dau dreptate lui Husserl, care s-a blocat în solipsism. Tu, pentru mine, nu exiști. În sensul de ego transcendental, nu ego empiric, te diloav te hohauatu!”

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Wednesday, 17.09.2014 19:11 Monden

National Cinematografic