Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a trimis o notificare oficială către BBC în care se arată „mâhnit”, „umilit” și „profund jignit” de imaginile prezentate de televiziunea britanică la finalul săptămânii trecute. Excelența sa a cerut măsuri imediate pentru a se opri „valul de ură și xenofobie” îndreptat împotriva românilor.

chiorete la bbc.jpg

BBC a prezentat episodul drept film documentar, explicând că așa sunt umoriștii români, comparându-l pe Grig Chiroiu cu Rowan Atkinson și pe Chiorete cu John Cleese. „Am avut dreptate să ne temem de ei, de români. Dacă așa arată umoriștii la ei, închipuiți-vă cum arată oamenii serioși”, se arată în emisiunea de la televiziunea britanică. 

Imaginile difuzate nu au rămas fără ecou, mai ales că emisiunea s-a încheiat cu un stand-up susținut de Bobonete. O fundație de caritate a început să strângă bani și ajutoare pentru românii rămași în țară: „Din ce am văzut, românii sunt cei mai triști oameni din lume”, a explicat Marry Cumberstone, președinta fundației. 

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Eftimie | Thursday, 19.02.2015 15:22 Monden

National Cinematografic