Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a trimis o notificare oficială către BBC în care se arată „mâhnit”, „umilit” și „profund jignit” de imaginile prezentate de televiziunea britanică la finalul săptămânii trecute. Excelența sa a cerut măsuri imediate pentru a se opri „valul de ură și xenofobie” îndreptat împotriva românilor.

chiorete la bbc.jpg

BBC a prezentat episodul drept film documentar, explicând că așa sunt umoriștii români, comparându-l pe Grig Chiroiu cu Rowan Atkinson și pe Chiorete cu John Cleese. „Am avut dreptate să ne temem de ei, de români. Dacă așa arată umoriștii la ei, închipuiți-vă cum arată oamenii serioși”, se arată în emisiunea de la televiziunea britanică. 

Imaginile difuzate nu au rămas fără ecou, mai ales că emisiunea s-a încheiat cu un stand-up susținut de Bobonete. O fundație de caritate a început să strângă bani și ajutoare pentru românii rămași în țară: „Din ce am văzut, românii sunt cei mai triști oameni din lume”, a explicat Marry Cumberstone, președinta fundației. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Thursday, 19.02.2015 18:22 Monden

National Cinematografic