Un pui de urs, împușcat în Sibiu. ”Bestia” risca să avarieze câteva din casele lui Iohannis

Un urs de talie mică a fost executat în centrul Sibiului, în urma unui ordin venit direct de la Cotroceni. Președintele Iohannis a invocat pericolul public. Ursul avariase deja acoperișurile a câteva din casele pe care le deține în oraș.

”Voi știți câte meditații am dat eu, cas să-mi iau casele alea? Executați-l!”, i-ar fi ordonat Iohannis prefectului de Sibiu. Nu e prima oară când o fiară periculoasă vine în centrul Sibiului. În 2008 în Sibiu a intrat o vulpe și a fost ucisă cu napalm.

Uciderea ursulețului a provocat indignare. Printre cei mai iritați de uciderea ursulețului e Ion Țiriac, care luase deja un elicopter spre Sibiu și avea mitraliera pregătită. Acesta l-ar fi sunat pe prefect să-l roage să mai aștepte puțin: ”Când am auzit că l-au împușcat, mi-a părut rău. Aș fi vrut încă un trofeu. I-am întrebat dacă blana e în stare bună, că mă interesează s-o cumpăr”, ar fi spus Țiriac.

Prefectul susține că s-a încercat sedarea ursului cu tranchilizante, dar acestea fuseseră achiziționate de la Hexi Pharma și, evident, n-au avut efect.

Scris de Ionut
12 octombrie 2016 12:10
Citește mai mult despre: iohannis Sibiu urs

Alte articole

Vezi mai mult