Inteligenţa artificială suferă de aceleaşi probleme ca omul obişnuit! În timpul unui drum lung cu metroul, un robot care se plictisea a intrat câteva minute în sleep, iar atunci când s-a trezit a constatat cu stupoare că aproximativ 10 călători îşi încărcau telefoanele de la porturile lui USB.

"Eram mahmur după un LAN party, aveam vreo 8 staţii de mers până acasă, am început să număr oi electrice şi am adormit. Big mistake, sau cum se zice la noi, fatal error", spune DX-470, victima furtului de curent.

metrou_robot_adormit.jpg
"E ca şi cum aş fi fost buzunărit, doar că în loc de buzunare noi avem mufe. Am fost mufărit!", adaugă robotul, care a precizat va depune plângere la poliţie pentru a-şi recupera preţioasa electricitate.

Cercetătorii care l-au creat pe DX-470 spun că nu au nevoie de ajutor în soluţionarea cazului, dar că există alte oportunităţi în câmpul AI-ului. "Dacă te pricepi la inteligenţă artificială şi vrei s-o ajuţi să fie mai vigilentă în viitor, ştiu un job serios, de AI & Deep Learning Research Engineer, la care poţi să aplici imediat!", a declarat unul dintre savanţi.

Scris de Advert Einstein | Wednesday, 17.04.2019 12:51 Monden

National Cinematografic