Un român a distrus o pensiune după ce a încercat să omoare un ţânţar cu o carte de Cărtărescu

Noapte de coşmar pentru proprietarii unei pensiuni de pe litoral. Unul din turişti, deranjat de un ţânţar, a luat ce i-a venit la mână ca să-l omoare. Din păcate era vorba de un volum extrem de gros, de Cărtărescu, şi pereţii pensiunii au cedat. Oamenii au asistat neputincioşi cum munca lor de o viaţă e distrusă de turist.

“Iniţial am crezut c-o bate pe nevastă-sa, nu m-am stresat. Dar după 20 de minute am zis că e suspect. Cine îşi bate nevasta aşa mult? Că doar nu e Brienne din Game of Thrones. În 5-10 minute o pui la pământ. După cum dădea cred că a lucrat în minerit. Pereţii de rigips au căzut primii. Pe urmă am auzit cum se sparg termopanele. Când a trecut la structura de rezistenţă am evacuat restul turiştilor”, spune Marian Coltea, patronul pensiunii.

Incidentul pune sub lupă chestiunea legalităţii unor cărţi de asemenea dimensiuni. Este oportun să-l mai lăsăm pe Cărtărescu să înarmeze oamenii cu asemenea cărţi, care folosite sau chiar citite de oameni fără cultură, inteligenţă sau bun simţ, se pot transforma în arme de distrugere? Experţii spun că nu şi că domnul Cărtărescu ar trebui oprit să mai confecţioneze asemenea obiecte.

“Nu e normal ca un obiect atât de mare şi de periculos să poată ajunge în mâinile oricărui gherţoi, cum se întâmplă acum. Nu e casă de cocalar în care să nu găseşti o carte de Cărtărescu! Asta poate avea consecinţe nefaste pe termen lung”, explică Decebal Popescu, specialist în armament.

Scris de Ionut
6 iulie 2016 11:07
Citește mai mult despre: Cartarescu pensiune

Alte articole

Vezi mai mult