Un român a renunţat definitiv la vorbit: “Orice aş spune, a spus-o Paler deja!”

Jurământul tăcerii era considerat apanajul yoghinilor şi al anahoreţilor, dar iată că şi un tânăr bucureştean a hotărât să nu mai rostească nici măcar un cuvânt, câte zile va mai avea! Motivul e simplu: orice ar spune, Octavian Paler a spus-o deja.

“În cuvintele marelui Octavian Paler, ‘fără originalitate, viaţa e pustiu.’”, ar fi fost ultimele cuvinte ale tânărului Onufrie Rîuleţ, înainte să se cufunde în prelunga tăcere.

Experţii confirmă concluzia tragică la care a ajuns tânărul. “Până şi expresii contemporane, precum ‘Ce faci, coaie?’, ‘Boom shakalaka’ sau ‘Asta ar fi spus marele Octavian Paler!’ au fost enunţate, la un moment dat, de Octavian Paler. Absolut orice combinaţie de cuvinte posibilă în limba română a fost folosită undeva de marele gânditor”, explică un cercetător al Academiei de Citate “Sergiu Cantacuzino” din Paşcani.

Vecinii tânărului care refuză să mai vorbească spun că acesta era un om tăcut şi retras, ceea ce le-a dat de bănuit din prima clipă. “Ca să îl cităm pe Paler, un om care vorbește, știi ce vrea; te înjură, îl înjuri, te amenință, îl ameninți. Dar unul care te privește ostil fără să privești de ce, te sperie până la urmă.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
15 aprilie 2015 14:04

Alte articole

Vezi mai mult