Un român a reuşit să strecoare în bagajul Papei nişte zacuscă pentru rudele din Italia

Încă o dovadă că suntem cel mai descurcăreţ popor din Europa! Profitând de neatenţia Papei Francisc, un gospodar din Iaşi a reuşit să-i strecoare în bagaje câteva borcane de zacuscă, în speranţa că acestea vor ajunge la rudele din Italia ale bărbatului.

„Când am ajuns la Roma şi am desfăcut geanta de voiaj ca să bag pijamalele la spălat, am găsit câteva borcane suspecte, conţinând un fel de terci roşiatic. Unul dintre ele avea trecut, pe capac, un număr de telefon”, mărturiseşte Papa Francisc. „Atunci mi-am dat seama: aia e legendara zacosca a românilor. Mi s-a spus să fiu atent la bagaje când vin în ţara aia, dar credeam că risc să-mi scoată lucruri, nu să-mi bage!”

„Am apelat numărul şi l-am invitat pe fiul dlui Popescu la Vatican să-i predau zacosca. Doar nu era s-o arunc. E datoria mea să-mi ajut semenii, indiferent de naţionalitate sau de gusturile în materie de terci.”

La auzul spuselor Papei, şi alţi români l-au întrebat când mai vine pe la noi, că au de trimis în Italia o găină congelată, o paporniţă cu praz şi câteva damigene de ţuică.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
4 iunie 2019 14:20
Citește mai mult despre: papa

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult