Un român care s-a spălat pe dinți înainte să sufle în butoi are varză mentolată

Cele mai interesante sarmale din lume nu vor fi făcute anul ăsta de vreun chef cu stele Michelin sau de vreun specialist în gastronomie moleculară! Premiul îi revine lui Marcel Anton, un bărbat de 49 de ani din Urlaţi care a reuşit să creeze prima varză murată mentolată din istorie.

Secretul verzei mentolate, mărturiseşte Marcel, e unul foarte simplu, iar metoda poate fi reprodusă de orice alt gospodar cu investiţii minime. „Îţi trebuie doar periuţă şi pastă de dinţi”, explică acesta. „Te speli pe dinţi înainte să sufli în butoi, atâta tot. După 2-3 pritociri din astea, varza mentolată e gata. Împrospătează respiraţia indiferent că o foloseşti la sarmale, varză călită sau o mănânci ca atare.”

Marcel îi atenţionează pe ceilalţi doritori să nu încerce să grăbească procesul adăugând în zeama din butoi apă de gură mentolată sau dizolvând în ea câteva mentosane. „Apa de gură distruge microflora verzei şi dă un gust amărui, în timp ce mentosanele sunt pline de zahăr şi îndulcesc toată varza. Doar spălatul pe dinţi înainte de suflatul în butoi dă rezultate. Hai, că nu e greu”, asigură acesta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
21 decembrie 2021 11:59
Citește mai mult despre: varza murata

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult