Un român din Harghita a învățat să ceară pâine în maghiară: ”Un pâine, vă rog!”

Nu mai vrea să riște nimic. Un român din Harghita a decis să învețe maghiara, ca să nu mai aibă surprize neplăcute când cere pâine în română. ”Nici măcar nu mi-a luat mult ca să învăț să cer pe limba lor”, se laudă acesta. ”Zic și eu ca ei, «Un pâine, vă rog», și primesc imediat. Ba chiar îmi și zâmbește vânzătoarea când mă aude vorbind ca ungurii.”

Acesta spune că nu-i înțelege pe românii care nu vor să învețe și ei maghiara. ”Limbile noastre seamănă foarte mult, orice român poate învăța limba lor”, spune el. ”E foarte simplu: dacă vrei o pâine, ceri «un pâine», dacă vrei o bere, ceri «un bere» și tot așa. În câteva ore poți învăța toată maghiara.”

Românul din Harghita spune că a fost extrem de surprins să identifice în maghiară foarte multe cuvinte importate din limba română. ”Cel mai mult și cel mai mult m-a uimit să aflu că la kurtoș colac ungurii îi spun Kürtőskalács. Exact ca în română, doar că ei scriu un pic diferit cuvântul. Încep să am dubii că suntem latini, cred mai degrabă că sunt frați de limbă cu ungurii”, crede românul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
5 septembrie 2020 02:39
Citește mai mult despre: paine

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult