Un român îl regretă pe Ceauşescu: „Pe vremea lui erau mai puţini români aici, în Germania”

Există şi români care îl regretă pe bună dreptate pe Nicolae Ceauşescu! Printre aceşti nostalgici se numără Decebal Popescu, unul dintre concetăţenii fugiţi în Germania înainte de ‘89. Potrivit acestuia, pe vremea lui Nea Nicu era mult mai bine în micul oraş Hodenheim din landul Mecklenburg-Vorpommern, pentru că nu era plin de români.

“Ehei, ce frumos era pe vremea lui Ceauşescu”, oftează Popescu. “Toată lumea avea de muncă aici în Germania, se găsea mâncare din belşug aici în Germania… Exact ca şi acum, numai că nu dădeai de români pe toate drumurile. Acum, de când cu ‘libertatea’ şi ‘capitalismul’, nu e curte în tot landul din care să nu auzi manele, tăieri de porci, ‘dă şi tu o ţigară şefu’…”

“Nu vreau să pară că ridic în slăvi meritele comunismului, dar dacă s-ar întoarce Ceaşcă, l-aş vota cu două mâini! Înainte să fug din nou din ţară ascuns într-un container de sfeclă…”, povesteşte emigrantul. “Sincer, mă gândesc să-mi iau cetăţenia înapoi şi să mă întorc, poate în ţară sunt mai puţini români acum.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
29 decembrie 2015 19:21
Citește mai mult despre: Ceausescu Germania

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult