Cine a spus că legile justiţiei sunt făcute doar de dragul baronilor? Geani Raţă zis Briceag, un tânăr fără ocupaţie din sectorul 5 al Capitalei, e convins că ele vor aduce belşugul şi pentru pătura de jos a lumii interlope.

umplut_paltonul_asteptat_legile.jpg
De câteva ore, bărbatul se învârte într-un hipermarket din cartier, cu paltonul burduşit de cosmetice şi electronice, aşteptând cuminte intrarea în vigoare a noilor legi ca să poată ieşi fără să se mai teamă de detectoare şi camere de luat vederi.

"De ce să aştept să se publice în Monitorul Oficial şi să mă calc în picioare abia dup-aia, cu toţi borfaşii şi găinarii? Ca să ai valoare tre' să fii eficient, mânca-ţi-aş!", cugetă Geani. "Cât poate să dureze? Încă o oră, două?"

Înduioşat de răbdarea lui Geani, deputatul PSD Florin Iordache a promis că va accelera pe cât posibil adoptarea modificărilor la Codul de procedură penală, pentru ca bunurile dosite în palton să ajungă mai repede la târg la Vitan, la oamenii care chiar au nevoie de ele.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Tuesday, 19.12.2017 17:32 Monden

National Cinematografic