Un român stă închis în casă de 25 de ani: „Se mai aude, mă, Coco Jambo?”

Nu e de mirare că foarte puţini români se tem cu adevărat de COVID-19: mulţi dintre ei au trecut prin adevărata Mare Ciumă a epocii moderne, pandemia de Coco Jambo din 1996-1999.

Virgil Marcel din Tecuci, 49 de ani, e printre ultimii români care încă refuză să iasă din casă de frică să nu contracteze Coco Jambo, temuta infecţie apărută în Germania, care poate afecta grav auzul şi abilităţile cognitive.

„Din când în când, Virgil scoate capul pe geam şi îi întreabă pe vecini dacă se mai aude Coco Jambo. Toţi îl asigură că nu, dar încă nu s-a încumetat să deschidă uşa şi să vină la aer. Stă acolo de 25 de ani. E deja al doilea cel mai celebru om de la noi din oraş, după Deceneu”, spune Maricica, covrigăreasă din localitate.

„Îl înţeleg. Încă nu există vaccin pentru Coco Jambo, iar experţii spun că ar putea să reapară oricând. Credeţi-mă, am trecut prin boală, nu e de glumă. Am fost la un majorat în ’97 şi nici după trei ani nu-mi ieşise cu totul refrenul din cap. Să zicem că am învăţat să trăiesc cu frica, dar dacă mi-aş permite să mă închid în casă ca Virgil, n-aş sta pe gânduri”, adaugă un vecin.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
23 iulie 2021 17:12
Citește mai mult despre: coco jambo izolare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult