Într-una din cele mai tulburi perioade ale României postdecembriste, o tranzacţie imobiliară de milioane stârneşte controversă în sectorul 3 al Capitalei. Milioane de lei vechi, fireşte! Cea mai râvnită insulă din sector, Insula Pensionarilor din parcul IOR, a fost achiziţionată de un şeic arab pentru suma de 400 de lei şi un iPhone 4 cu ecranul ciobit.

insulapensionarilor_seic.jpg

Astfel, încă o insulă din parcul IOR iese din patrimoniul statului, la scurt timp după ce luxoasa Insulă a Raţelor a devenit proprietatea unui lebădoi care a găsit pe jos un portofel.

"Nu mi se pare corect, asta era insula noastră, a pensionarilor, chiar aşa se cheamă. Şi vin magnaţii ăştia cu petrolul lor şi ne iau pământul strămoşesc. Eu unde o să-mi mai plimb bichonul", se plânge nea Aurel, 72 de ani, urmaş direct al lui nea Gică, conchistadorul pensionar care a descoperit insula în urmă cu mai bine de 40 de ani.

Cumpărătorul Insulei Pensionarilor, Fattoush al-Mutabal, e unul dintre cei mai săraci şeici arabi, acesta deţinând un apartament de două camere în Kuweit şi un autoturism Lada Niva. "Prinţul petrolului" susţine că va permite în continuare accesul pensionarilor pe terenul său, mai ales că oricum nu-şi permite ridicarea unei vile luxoase pe coasta sălbatică a insulei.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Saturday, 04.04.2020 00:06 Monden

National Cinematografic