Un şoarece care locuieşte într-o corporaţie şi mănâncă firimiturile de pufuleţi de pe jos a atins 200 kg

Sărbătoare în Pipera: cel mai îndrăgit locatar al unei clădiri de birouri a atins 200 kg! Este vorba despre Fănică, un şoarece care domiciliază de câţiva ani într-un open space de la etajul şase. Deşi, iniţial, rodea cabluri ca un şoarece obişnuit, Fănică a descoperit repede belşugul de pufuleţi de pe podea, iar hrana aurie şi foarte nutritivă l-a ajutat să atingă proporţii nemaivăzute.

“După cum probabil ştiţi, corporatiştii au o dietă alcătuită exclusiv din iaurt şi pufuleţi. Cei din urmă sunt un nutreţ foarte bogat în energie. Problema e că fac multe firimituri, iar dacă un pufulete cade pe jos, nu-l mai mănâncă nimeni. Pentru şoareci, veveriţe şi alte rozătoare mici, acest obicei bizar al corporatiştilor e o adevărată binecuvântare”, explică Toma Grigore, zoolog la Institutul pentru Convieţuirea cu Animalele din Ilfov.

Iniţial foarte speriaţi de prezenţa gigantului blând, angajaţii multinaţionalei în care locuieşte şoarecele Fănică s-au obişnuit cu el şi îi aduc, uneori, mici atenţii: pufuleţi traşi în ciocolată sau pufuleţi cu surprize. “Dacă o ţine tot aşa, în câteva luni de zile ajunge cât CEO-ul”, a comentat un angajat.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Vasile
28 martie 2017 13:03

Alte articole

Vezi mai mult