Un student e poreclit Münchausen: Se laudă că îi ajung banii şi de pâine, şi de parizer

Credeaţi că doar poveştile pescăreşti sunt trase de păr? Înseamnă că n-aţi auzit niciodată poveşti studenţeşti! Student în anul doi la Politehnică, Robert Acrişor îşi amuză mai mereu cercul de prieteni cu fabulaţiile sale rupte din romanele SF, ajungând să fie poreclit Münchausen de către colegii de cămin. Printre altele, acesta se laudă că are bani să-şi cumpere 2 feluri de mezeluri în aceeaşi lună, sau că mai are o ciocolată pe lângă aia ascunsă sub pat.

Cu altă ocazie, spun colegii, Acrişor a încercat să-i păcălească că are o bancnotă de 500 de lei, chiar dacă era vorba de o monedă de 50 de bani. “Scrijelise pe monedă portretul lui Eminescu, profitând de faptul că mulţi dintre noi nu văzuseră niciodată 500 de lei sau 50 de bani.”

“Râdem, glumim, dar uneori cred că Robert suferă de-adevăratelea de mitomanie şi ar trebui să meargă la un psiholog”, mărturiseşte un coleg de palier. “Chiar ieri, în timp ce alergam un şoarece care fugise cu o coajă de parizer, m-a oprit să-mi povestească că el are un parizer întreg, şi că după ce şi l-a cumpărat i-au rămas şi bani de pâine. Păi bine Robert, dacă ai atâţia bani, trimite-mi şi mie prin M-Pesa. Ah, nu poţi? Minciuna are picioare scurte!”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

26 mai 2014 09:05

Alte articole

Vezi mai mult