Un student român a fost nevoit să se transfere la Harvard, pentru că nu-şi mai permitea chiria în Cluj

Dacă până acum studenții plecau din țară după ce-și terminau studiile, mai nou au început să apară cazuri de studenți care aleg universități din afara țării încă din primul an. O astfel de situație s-a înregistrat la Cluj, unde un student la Drept a decis să se mute la Harvard, pentru că efectiv nu-și mai permite chiria din Cluj.

”Mi-am dorit dintotdeauna să fac dreptul la UBB, dar din păcate după doar o săptămână mi-am cheltuit toți banii de chirie și va trebui să plec”, spune dezamăgit studentul. ”Am ales un loc unde viața de student este mai ieftină, la Harvard, așa că de săptămâna viitoare o să-mi continui studiile acolo.”

Studentul nu a renunțat însă complet la ideea de a-și termina studiile la Universitatea Babeș-Bolyai. ”Sper ca la Harvard să reușesc să și muncesc în afara orelor de curs, iar în vreo doi-trei ani să strâng destui bani astfel încât măcar ultimul an de facultate să mi-l permit în Cluj. Deși, dacă mai cresc mult chiriile în Cluj, va trebui să muncesc probabil 10 ani în SUA ca să-mi permit o garsonieră în Cluj timp de un an universitar”, estimează studentul.

Scris de Calin
6 octombrie 2017 11:10
Citește mai mult despre: chirie cluj student

Alte articole

Vezi mai mult