Poveste cu iz supranatural într-un cartier din Capitală, unde un taximetrist este ţinta unor suspiciuni că ar fi vampir. Individul iese la treabă doar după căderea întunericului, n-are cruciuliţe în parbriz, are o unghie foarte lungă şi nu se uită niciodată în oglinda retrovizoare. Dimineaţa ia curse doar spre Castelul Bran şi e singurul taximetrist care când comandă şaorma cere fără usturoi!taximetristul_vampir.jpg

Clienţii spun că tipul e dubios: “I-am cerut să mă ducă din centru până în Berceni şi m-a întrebat pe unde s-o ia, pe la Bariera Istanbulului? Chiar aşa să mă ocolească?”, spune Graţiela, clienta posibilului vampir.

Turiştii străini sunt însă fermecaţi de vampirul care vorbeşte pe limba lui Dracula, adică româna, de faptul că subiectele lui preferate sunt sângele, sicriele şi evenimente de acum 500 de ani: “Descrie bătălii medievale de parcă a fost acolo!”, spune un turist.

Taximetristul nu e primul caz de posibil vampir la volan. Mai există şi precedentul Charlie Manx din serialul NOS4A2 (Nosferatu)! E un nemuritor îmbrăcat ca acum 500 de ani şi care se hrăneşte cu sufletele copiilor. “Există două mici diferenţe: Charlie Manx conduce un Rolls Royce cu numărul NOS4A2 şi nu e taximetrist, e altceva. N-am voie să vorbesc despre asta, dar a făcut AMC un serial întreg şi începe pe 6 iunie. Acolo vom dezvălui totul”, spune profesorul Van Helsing.

Scris de Advert Einstein | Monday, 03.06.2019 12:54 Monden

National Cinematografic