Un ţigan incult şi-a botezat copilul Heideger, cu un singur „g”

Moment penibil pentru un ţigan din comuna ilfoveană Ştefăneşti. Wittgenstein Căldăraru a dat dovadă de o lipsă crasă de incultură, botezându-şi copilul Heideger, cu un singur „g”. „Incultul, nu ştie că Hegel, şi nu Heidegger, se scrie cu un singur «g»”, l-a ironizat vecinul său Husserl Potârcă. „Dacă pe mine m-ar chema Huserl, cu un singur «s», probabil n-aş ieşi din casă de ruşine.”

„Hegel a scris «Fenomenologia spiritului», Heidegger, «Problemele fundamentale ale fenomenologiei», probabil asta l-a derutat. Parcă văd că dacă-l întreb de paragraful 7 din «Sein und Zeit», unde se vorbeşte despre conceptul preliminar de fenomenologie, el o să ridice din umeri”, l-a înţepat un alt vecin, Socrates Ciungu.

Wittgenstein Căldăraru spune însă că greşeala îi aparţine ofiţerului de stare civilă. „Vai, dom’le, cum să nu ştiu eu că Heidegger se scrie cu doi de «g»? Chiar am repetat de câteva ori că prenumele se scrie cu doi de «g», însă ofiţerul de la starea civilă a vrut să mă umilească. Probabil îi urăşte pe filosofi, altfel nu-mi explic gestul lui”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
7 noiembrie 2012 17:11

Alte articole

Vezi mai mult