Un ţigan şi-a bătut calul pentru că s-a bălegat afară şi nu pe covorul din sufragerie

Enervat de tupeul calului său, care, în loc să se balege în locul special amenajat din mijlocul sufrageriei, şi-a făcut nevoile afară, un ţigan din Ţăndărei l-a bătut cu bestialitate, până când l-a lăsat lat, între două fotolii. “Ce a făcut calul e inacceptabil, m-a făcut de ruşine în tot cartierul. Păi ai tu ditamai frumuseţea de covor în mijlocul sufrageriei şi te balegi afară? Ori mi-a făcut în ciudă, ori e prea prost şi trebuie făcut salam”, a declarat Riciard Euripide, agresorul calului.

Acesta spune că etnia din care face parte are reguli foarte stricte în ce priveşte igiena domestică. “Pământul din jurul casei e sfânt şi nu trebuie murdărit în niciun fel. E păcat de munca pirandei mele, care dă toată ziua cu aspiratorul prin iarbă şi spală pământul cu Cif Floor Cleaner. Şi pentru ce? Ca să vină un neica nimeni de cal, să se cace la propriu pe munca ei”, se plânge Riciard.

La momentul actual, calul este internat la terapie intensivă, dar starea lui este stabilă. “Cabalina a suferit un traumatism cranio-cerebral sever şi multiple fracturi ale coastelor şi membrelor. Din fericire, am reuşit să-l stabilizăm, iar, în cel mai scurt timp, va putea fi luat acasă pentru a fi împuşcat”, spune Decebal Popescu, medicul care l-a îngrijit pe cal.


Autor: Luchian Abel

Scris de TNR
24 august 2013 08:08

Alte articole

Vezi mai mult