Complet izolat de lumea exterioară, tribul de vânători-culegători Akuntsu din jungla amazoniană a avut o surpriză de zile mari în această dimineaţă! Pentru prima oară în istoria milenară a comunităţii, indienii Akuntsu au intrat în contact cu civilizaţia - din păcate, cu latura neplăcută a acesteia, fiindcă au primit o notificare de la ANAF că au o restanţă de 3000 de lei, reprezentând CAS aferentă anului 2012.

tribanafamazonia.jpg
"Foarte curând, membrii tribului au început să îşi dispute hârtia cu înscrisuri obscure, pe care ei o consideră un dar de la zei. Unii susţin că trebuie să cânţi la ea, ca la frunză, în timp ce alţii vor s-o folosească drept pălărie, împotriva ploii abundente din junglă", spune Mirel Chouriço, antropolog.

Câţiva şamani ceva mai răsăriţi sunt de părere că documentul e blestemat, adaugă cercetătorul brazilian. "Fiind cei mai bătrâni şi înţelepţi, au intuit imediat că există o legătură între notificarea misterioasă şi poprirea impusă de ANAF asupra pârâului în care pescuiau, cea mai importantă sursă de hrană a comunităţii."

"Acum, un tânăr akuntsu trebuie să-şi dovedească bărbăţia aruncând înştiinţarea de pe marginea Pământului, ca să rupă vraja care-i împiedică să prindă deliciosul peşte pirarucu", a mai spus Chouriço. "Ce nu ştiu ei e că la marginea Pământului e o coadă de 300 de oameni."

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Vasile | Monday, 04.06.2018 09:42 Monden

National Cinematografic