Precedent periculos în cultura română! Pablo, alpaca lui Marian Godină, se pregătește să lanseze prima sa carte, iar vestea asta a creat deja efervescență printre alte necuvântătoare: pavianul cu mantie a anunțat că pregătește și el o carte. 

alpaca_vs_pavian.jpg Va fi doar o carte de colorat, pentru că pavianul cu mantie este cu intelectul mult în urma alpacei lui Godină, dar vorbim totuși de o carte. ”Pablo a stabilit un precedent periculos”, apreciază reputatul critic literar Decebal Popescu. ”Spre ce ne îndreptăm? Acum a anunțat pavianul o carte, imediat ne trezim să scoate una și vreun porc din Parlament sau viermele de la prezidențiale. Nu e normal!”

Reputatul critic este de părere că deschiderea culturii a fost suficient de mare în momentul în care s-a publicat o carte scrisă de un polițist și că ar fi cazul să ne oprim cu glumele. ”E frumos că editurile au autoironie și publică polițiști, animale sau chiar politicieni, dar ar cam fi timpul să reînceapă să publice cărți serioase, pentru adulți”, spune Decebal Popescu.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Tuesday, 01.10.2019 19:04 Monden

National Cinematografic