Unde s-a ajuns! După alpaca lui Godină, acum vrea și-un pavian cu mantie să scoată o carte

Precedent periculos în cultura română! Pablo, alpaca lui Marian Godină, se pregătește să lanseze prima sa carte, iar vestea asta a creat deja efervescență printre alte necuvântătoare: pavianul cu mantie a anunțat că pregătește și el o carte. 

Va fi doar o carte de colorat, pentru că pavianul cu mantie este cu intelectul mult în urma alpacei lui Godină, dar vorbim totuși de o carte. ”Pablo a stabilit un precedent periculos”, apreciază reputatul critic literar Decebal Popescu. ”Spre ce ne îndreptăm? Acum a anunțat pavianul o carte, imediat ne trezim să scoate una și vreun porc din Parlament sau viermele de la prezidențiale. Nu e normal!”

Reputatul critic este de părere că deschiderea culturii a fost suficient de mare în momentul în care s-a publicat o carte scrisă de un polițist și că ar fi cazul să ne oprim cu glumele. ”E frumos că editurile au autoironie și publică polițiști, animale sau chiar politicieni, dar ar cam fi timpul să reînceapă să publice cărți serioase, pentru adulți”, spune Decebal Popescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
1 octombrie 2019 17:04
Citește mai mult despre: alpaca

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult