E oficial, suntem o nație de incompetenți! Țara noastră tocmai a fost umilită încă o dată de Ungaria, care a înregistrat la UE dansul pinguinului drept obicei tradițional maghiar. Înregistrat de unguri sub denumirea ”Péngüinős Csárdás”, celebrul dans al pinguinului s-ar putea să dispară complet de la nunțile românilor.

dansul_pinguinului_unguresc.jpg ”Doar cu dispensă de la statul maghiar se va mai putea face dansul pinguinului la nunțile din România”, a anunțat etnologul Decebal Popescu. ”Iar această dispensă nu se va elibera pe ochi frumoși, ci pe mulți bani. În funcție de numărul de invitați, se poate ajunge și la sume de 10.000 de euro taxă pentru dansul pinguinului. Puțini români își vor permite luxul acesta.”

Românii sunt efectiv revoltați și mulți și-au arătat nemulțumirea pe rețelele sociale. ”Mai bine ne luau Ardealul decât dansul pinguinului”, ”Gata, eu mi-am anulat nunta, fără dansul pinguinului nu are sens s-o mai țin” sau ”E anul Centenarului și noi pierdem cel mai important simbol românesc. Îmi vine să urlu de nervi, FMM Ungaria!” sunt doar câteva din mesajele postate azi pe Facebook de români.

TNR refuză să ia banii pregătiți de Guvern pentru presă. Mai bine ne apucăm de făcut bere decât să facem presă cu bani de la stat. Și chiar vorbim serios: bereatnr.ro!

Scris de Calin | Friday, 20.04.2018 21:32 Monden

National Cinematografic