Ungurii refuză returnarea căciulii lui Gelu, Glad și Menumorut, purtată cu rândul de cei trei

Sfidare din partea guvernului ungar, care a refuzat pentru a 11-a oară cererea României de returnare a căciulii pe care Gelu, Glad și Menumorut o purtau cu rândul. E un obiect important pentru istoria noastră, care își merită locul într-un muzeu din România, nu să stea într-un depozit al unui muzeu maghiar.

Ungurii spun însă că respectiva căciulă ar fi fost făcută de o bunicuță maghiară, deci e firesc ca ei să o dețină. „Gelu, Glad și Menumorut erau extrem de săraci și nu-și permiteau o căciulă. Ei au jefuit bunicuța maghiară și așa au obținut căciulă. Ea nu aparține românilor, cu maghiarilor“, spun istoricii din țara vecină.

Conform istoricilor români, Gelu, Glad și Menumorut erau într-adevăr săraci și nu-și permiteau fiecare câte o căciulă, dar se descurcat destul de bine și cu una singură. Iarna o purtau cu rândul, fără să se bată vreodată pe ea. Vara, în schimb, era bătaie mare pe căciulă, că Gelu, Glad și Menumorut mergeau la Electric Castle și fiecare insista să poarte el căciulă, ca să se integreze mai bine printre hipsterii de-acolo.

Scris de Calin
13 martie 2023 12:11
Citește mai mult despre: caciula

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult