Uniunea Scriitorilor: Nu doar Herta Müller are restanţe la noi, ci şi Arminia Bielefeld şi Borussia Mönchengladbach

Șeful Uniunii Scriitorilor, filiala Timiș, revine cu precizări în privința scandalului cu scriitoarea Herta Müller care, deși s-a umplut de bani din premiul Nobel, tot nu și-a plătit cotizația la uniune. Acesta susține că mai mulți scriitori germani sunt în această situație.

„La începutul anilor ’90 trăiam o perioadă de efervescență literară, am deschis ușile Uniunii pentru toată lumea, inclusiv pentru omologii noștri germani. Un coleg a venit cu o listă de scriitori și i-am băgat pe toți, dar n-am auzit de ei de multișor. Uitați, de exemplu, Arminia Bielefeld nu și-a plătit deloc cotizația, de la început. E și cazul Borussiei Mönchengladbach care în urmă cu cinci ani ne-a trimis o scrisoare și ne-a spus că legile germane nu-i permit să mai dea bani la cerșetori”, a declarat șeful Uniunii Scriitorilor Timiș, dl. Cornel Ungureanu.

Acesta a precizat că statul USR nu prevede ca această cotizație să fie plătită neapărat în bani, putea fi achitată și în covrigi sau alte produse alimentare. „Am auzit că stă în Germania în ultima vreme, păi putea să ne trimită și ea niște ciocolăți bune, niște bănuți de-ăia și poate bomboane cu Mozart, dacă are drum prin Viena”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
19 aprilie 2018 13:04

Alte articole

Vezi mai mult