Urşii vor primi măşti ca să poată hiberna în spaţiu închis

Mii de urşi din Munţii Carpaţi se pregătesc de hibernare, dar nu oricum, ci respectând normele de protecţie anti-COVID! DSP-urile din teritoriu le vor împărţi urşilor măşti chirurgicale, pentru ca aceştia să poată hiberna în siguranţă împreună cu confraţii lor.

„Ca urs, e greu să respecţi distanţarea socială. Bârlogul e mic şi suntem nevoiţi să hibernăm câte 4-5 în el, ce vreţi să facem, să dormim afară, la locul de fumat?”, se plânge Martin, un urs de 400 kg din Întorsura Buzăului, Covasna.

„Am încercat să intru în mai multe farmacii să-mi cumpăr mască, dar nu vreţi să ştiţi ce scandal s-a stârnit. Era să mă ia cu duba să mă ducă la Zărneşti, în rezervaţie, ca pe ultimul hoţ de oi. Nu, domnule, eu sunt un urs cinstit, să-mi dea şi mie o mască. Aş prefera FFP2 da’ decât nimic…”, spune Alin, urs de 800 kg din Soveja, Vrancea.

Dacă programul are succes, autorităţile iau în calcul să le ofere măşti mai mici şi celorlalte animale care hibernează, inclusiv aricilor, hârciogilor şi pârşilor de alun.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
12 octombrie 2021 12:00
Citește mai mult despre: covid masti ursi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult