Ursul care a atacat ieri la Braşov fusese eliberat de la Zoo prin recursul compensatoriu

Sute de animale blănoase umblă libere prin ţară din pricina lui Tudorel Toader! Potrivit unor surse din Poliţia Animalelor, Moş Martin, ursul care a furat ieri două oi dintr-o comună braşoveană, fusese eliberat în primăvara acestui an de la Zoo Băneasa prin legea recursului compensatoriu.

„Îl ştiu pe Martin. Mai avea de ispăşit un an de pedeapsă pentru furt calificat de miere, dar i-au aprobat eliberarea condiţionată în aprilie. E un urs foarte periculos, dublu recidivist, gândiţi-vă că era închis la o grădină zoologică de maximă securitate, nu într-o rezervaţie judeţeană”, spune comisarul Gicu Cremene de la Garda de Mediu.

„Asta se întâmplă când dai drumul la urşi fără discernământ, cum a făcut Toader. În loc să înveţe o meserie, să se integreze în pădure ca urşi funcţionali, ies hămesiţi şi dau iama să spargă prima şaormărie, stână sau aprozar cu zmeură. Unii chiar se bucură când intră din nou la zoo, că au unde hiberna la iarnă. Sunt fiare sălbatice, până la urmă”, adaugă Ileana Marcel, sociolog de animale.

Cetăţenii din zonă sunt rugaţi să anunţe autorităţile dacă se întâlnesc cu Moş Martin. Potrivit poliţiştilor, ursul are un tatuaj reprezentând două zaruri cu câte 5 puncte, acoperit în totalitate de blană.

Scris de Vasile
15 octombrie 2019 17:10
Citește mai mult despre: ursi

Alte articole

Vezi mai mult