Uzinele Dacia au produs o maşină care se conduce singură, dar nu mai pot s-o prindă

Inspiraţi de ultimele realizări ale americanilor de la Google, românii de la Uzinele Dacia îşi încearcă şi ei norocul pe piaţa maşinilor care se conduc singure! Cu câteva ore în urmă, cel mai recent prototip de Logan fără şofer a evadat din hala de producţie, iar autorităţile piteştene încearcă din răsputeri să îl prindă.

“Deşi obţinuse rezultate satisfăcătoare în cadrul testelor, Loganul fără şofer s-a dovedit destul de greu de stăpânit”, spune Decebal Popescu, paznic de noapte la uzinele Dacia. “Azi dimineaţă, când au scos maşina pe platou, aceasta a ieşit spre Piteşti, a înjurat câţiva participanţi la trafic, a băgat benzină la un Gazprom şi pare să se îndrepte spre Bucureşti, unde intenţionează, probabil, să practice taximetria.”

“Ar trebui s-o prindă cineva, dar Poliţia nu ştie cum să procedeze în cazul unei maşini care se conduce singură. Nu dă nici şpagă, nu poţi să-i iei nici permisul”, adaugă Popescu.

Cel mai mare risc, spun specialiştii, e ca prototipul de Dacie “self-driving” să înveţe şi alte Dacii să se conducă singure, aprinzând scânteia unei revolte a vehiculelor, scenariu întâlnit până acum doar în literatura SF.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
22 iulie 2015 10:07

Alte articole

Vezi mai mult