Veşti bune! Mii de români care abia aşteaptă să-şi petreacă vacanţa în Thassos nu vor mai depinde de hotărârile arbitrare ale guvernului de la Sofia. Acum că metroul din Drumul Taberei e gata, urmând să fie deschis în doar trei ani, cârtiţa Varvara a fost mobilizată... în scopuri turistice.

cartitavarvarainbulgaria.jpg

"Planul e simplu", explică Matei Ambrozie, mecanic de cârtiţă. "Săpăm un tunel pe sub Bulgaria, cu ieşire în Grecia, undeva pe la Komotini. Adio, popasuri în parcări dubioase de TIR-işti. Adio, taxă de pod la Ruse. Adio, coadă la vamă la Makaza. Ne recucerim pământurile strămoşeşti din Thassos fără a vărsa o picătură de şpagă!"

"Fireşte, dacă vom ajunge la un acord cu Bulgaria, le vom permite să se branşeze la tunelul nostru contra unei sume modice. Oricât de orgolioşi ar fi, şi lor le place cu gyros şi tzatziki", spune Costin Georgian, proiectantul tunelului.

Despre cârtiţa Filofteia, celălalt utilaj de săpat galerii al statului român, nu există informaţii precise, însă circulă zvonuri că aceasta ar lucra la un tunel spre Thailanda pentru românii ceva mai pretenţioşi.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Tuesday, 12.05.2020 07:40 Monden

National Cinematografic