Val de ţepe pe WhatsApp! Mii de români primesc invitaţii la nunţi, în care li se promite “distracţie”

Distracţie, mâncare pe săturate şi muzică bună – aceasta e oferta cu care sute de escroci încearcă să îşi momească victimele în această perioadă. Dacă, în alţi ani, plicurile cu aşa-zisele „invitaţii la nuntă” soseau prin poştă, mijloacele moderne ca WhatsApp sau Facebook le permit ţeparilor să comunice şi mai uşor cu cei pe care vor să-i prindă în plasă.

„Metoda ‘Nunta’ e veche de când lumea, însă face în continuare ravagii în România. Practic, e escrocheria clasică cu prinţul nigerian, dar adaptată la specificul local fiindcă noi nu avem nigerieni iar lumea ştie să se ferească de prinţi”, explică Radu Muguţ, specialist în fraudă. „Pe scurt, victimei i se promite un adevărat ospăţ, singura condiţie fiind să asiste la cununia celor doi ‘prieteni’.”

„Odată ajunşi la locul stabilit, cei înşelaţi îşi dau seama că vor pierde o sumă consistentă de bani, primind în schimb doar sarmale sleite şi o formaţie de afoni cântând şlagăre din anii 80. Majoritatea nu mai dau înapoi, ca să nu recunoască că au fost păcăliţi”, adaugă expertul.

„Termeni ca ‘voie bună’ sau ‘o seară minunată cu dans şi gustări fine’ ar trebui să ne atragă atenţia că avem de a face cu nişte escroci. De obicei nu sunt periculoşi, e suficient să ne prefacem că n-am primit invitaţia.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
18 aprilie 2018 15:07
Citește mai mult despre: escrocherie whatsapp

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult