Valea Prahovei, sub teroare! După ursul gunoier, a apărut un pericol şi mai mare: ursul parcagiu

Vă era dor de urşii gunoieri din staţiunile de pe Valea Prahovei? Ei bine, aceştia s-au retras în pădure, dar trotuarele din Sinaia şi Buşteni s-au umplut de verii lor mult mai agresivi, urşii parcagii. Cum ochesc un loc de parcare liber, spun localnicii, aceştia pun stăpânire pe el, cerând taxă de protecţie posesorilor de autovehicule.

“Dacă urşii gunoieri erau toleraţi de turişti, care uneori chiar îi mângâiau şi se fotografiau cu ei, urşii parcagii sunt nişte animale feroce, care mormăie manele, scuipă seminţe şi îţi fac maşina ferfeniţă dacă nu le dai măcar o ciozvârtă de oaie. Am încercat să-i atrag atenţia unuia dintre ei că e ilegal ce face, dar nu te poţi înţelege cu un prădător de 600 kg”, spune Jean Chira, consilier local din Sinaia.

Poliţiştii spun că sunt neputincioşi, deoarece mulţi dintre urşii parcagii nu au nici măcar un bârlog trecut în acte. “În centru, lângă parc, e un urs căruia i-am dat până acum şapte amenzi. Ce pot să fac, să-l trimit la puşcărie, să se întoarcă de două ori mai rău?”, a comentat un pădurar din Poiana Ţapului.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
22 iulie 2017 07:07
Citește mai mult despre: parcagiu urs Valea Prahovei

Alte articole

Vezi mai mult