Vaporul cu filme românești propuse pentru Cannes a ancorat în rada portului Marsilia

Încă un succes răsunător al cinematografiei românești. Cele trei milioane de filme de artă, drame și documentare, produse de cineaștii români anul acesta au ajuns cu bine în Franța, la bordul mineralierului Jean Negulesco, care poate transporta 500.000 de tone de peliculă.

„Este momentul să ștergem praful din vitrina cu trofee”, a declarat președintele cinema-ului român, Tudor Giurgiu, la aflarea veștii că vaporul a ancorat cu bine. Transportul a întâmpinat o serie de probleme tehnice, de aceea nu a putut fi descărcat direct în Cannes, care nu este un port atât de mare cât să permită un astfel de mineralier și nici nu are docurile necesare. În această seară va începe transbordarea filmelor la țărm, unde vor fi încărcate în câteva sute de trenuri și duse spre festival. Vaporul este legat de mal cu 60 parâme groase de 4 metri, pentru a nu risca ca tezaurul cinematografic românesc să se piardă.

Ultimele care vor fi transportate vor fi filmele despre comunism, care sunt amplase în racle speciale, prin care nu poate pătrunde lumina. „Anul acesta, din păcate, a fost unul modest, nu am făcut decât un milion de filme despre comunism, avort, cerșetorie, orfani, incest și handicapați”, s-a plâns șeful cinematografiei românești. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

14 aprilie 2016 13:59
Citește mai mult despre: cannes cinema

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult