Vaslui: Mai e o lună până la inundaţii, dar birturile sunt deja rezervate în proporţie de 80%

Pe măsură ce zăpezile de pe munte încep să se topească, tot mai mulţi vasluieni încep să ia măsuri pentru ca sezonul inundaţiilor să nu le perturbe viaţa! Potrivit autorităţilor locale, birturile săteşti din regiune sunt rezervate în proporţie de 80%, iar ultimele locuri rămase libere au stârnit deja bătăi cu topoare şi furci între gospodari.

“Mulţi cârciumari percep chiar şi taxe suplimentare pentru locurile bune, aflate departe de geam. E de înţeles, de acolo nu vezi cum îţi ia viitura toate catrafusele”, confirmă un localnic.

“Eu unul m-am pregătit pentru inundaţiile de anul ăsta încă din ianuarie. N-am avut nevoie de o masă întreagă, că locuiesc singur, dar am rezervat un scăunel excelent chiar la tejghea. Bani de vodcă să fie, în rest poate să vină apă de 2 metri, nu-mi mai fac nicio grijă.”

Potrivit bătrânilor locului, sezonul umed de anul acesta va fi unul deosebit de lung, mai mulţi patroni de birturi fiind văzuţi procurându-şi carneţele groase, cu câte 64 de file, în locul celor obişnuite, de 48.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
25 februarie 2015 10:48
Citește mai mult despre: carciuma inundatii Moldova Vaslui

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult