Vasluiul, adevăratul leagăn al omenirii. Aici toată lumea se leagănă!

Multă vreme, cercetătorii au crezut că Etiopia şi Cornul Africii, meleagurile unde australopitecii şi homo erectuşii au coborât prima oară din copac, reprezintă leagănul omenirii. Cu toate astea, o ipoteză şocantă a unui om de ştiinţă britanic ar putea să le schimbe cu totul perspectiva.

După o serie de expediţii lungi şi periculoase în cele mai sălbatice locuri de pe planetă, exploratorul şi antropologul Sir James Chesterfield Worcestershire susţine că adevăratul leagăn al omenirii îl reprezintă judeţul Vaslui, o regiune puţin cunoscută, acoperită de savană şi junglă, din Estul Europei.

„Încă de când am intrat în Vaslui, am fost întâmpinat de oameni care se leagănă, dar şi oameni care mergeau în patru labe. Evoluţia se petrecea sub ochii mei! Cum să nu fie leagănul omenirii un loc unde până şi primarul se leagănă ca o trestie în vânt?”, povesteşte sir Worcestershire, alungând cu pălăria de safari un ţânţar purtător de boală West Nile. „M-am simţit ca Darwin în insulele Galapagos, doar puţin mai speriat”, adaugă exploratorul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
25 februarie 2024 10:04
Citește mai mult despre: Vaslui

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult