Vecinii ursului ucigaş: „Era un urs liniştit, chiar retras. Jocurile video l-au schimbat”

Locatarii pădurii din apropierea localităţii dâmboviţene Moroieni au rămas surprinşi de vestea că vecinul lor a atacat şi ucis, de-a lungul ultimelor zile, mai multe persoane. “Suntem şocaţi”, declară unul dintre vecini. “Era un urs la locul lui, foarte cuviincios, chiar puţin retras. Nu bea, nu venea cu ursoaice noaptea. Nu ştim ce ar fi putut să-l transforme aşa.”

Cu toate acestea, câţiva apropiaţi ai ursului au remarcat schimbări în comportamentul acestuia, cauzate probabil de jocurile video cu conţinut violent. “Unii vecini au remarcat că, de câteva luni, nu prea mai ieşea din bârlog. S-au gândit că se pregăteşte pentru hibernare. La percheziţie, însă, am fost uimiţi să descoperim sub un strat de cetină mai multe DVD-uri cu jocuri violente, ca Grand Theft Auto şi Half-Life”, a explicat şeful IPJ Dâmboviţa.

În urma descoperirii, mai multe ONG-uri au solicitat autorităţilor interzicerea vânzării de astfel de jocuri către animalele carnivore. “Urşii şi lupii din pădurile noastre riscă altfel să devină fiare antisociale, care omoară pentru a-şi satisface pofta de carne.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
21 septembrie 2012 08:09

Alte articole

Vezi mai mult