Verdict final al cercetătorilor: Pe giulgiul din Torino nu e chipul lui Gheorghe Gheorghiu

Mai multe teste efectuate pe bucata de pânză numită Giulgiul din Torino au scos la iveală că obiectul nu este o farsă medievală dar, totuşi, chipul de pe el nu aparţine cantautorului Gheorghe Gheorghiu, aşa cum se credea până acum. “Momentan nu există suficiente argumente în favoarea acestei teorii în afara evidentelor asemănări fizionomice”, a explicat Ezio Auditore, şeful echipei de cercetători.

Pentru ca testele să fie relevante, grupul de oameni de ştiinţă a fost împărţit în două echipe, una ocupându-se de extragerea de probe ADN din ţesătură în timp ce cealată a fost însărcinată cu greaua misiune de a obţine o şuviţă din părul lui Gheorghe Gheorghiu. “Deşi pare masiv, cantautorul este extrem de sprinten şi de agil, a trebuit să punem capcane cu mâncare în mai multe părţi ale Europei Centrale şi în nordul continentului american pentru a-l captura”, au explicat savanţii.

De cealaltă parte, Gheorghe Gheorghiu s-a arătat mulţumit de rezultatul studiului, explicând că, “în sfârşit, s-a făcut dreptate”: “Am spus, de nenumărate ori, că pe Giulgiul din Torino nu este chipul meu ci al lui Piedone, lucru care părea evident pentru toată lumea cu scaun la cap”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
29 martie 2013 17:03

Alte articole

Vezi mai mult