Chiar dacă nu respectă întocmai acţiunea din romanul lui Marin Preda, “Moromeţii 2” va avea un succes fenomenal! Declaraţia îi aparţine regizorului Stere Gulea, care a dezvăluit, în premieră, câteva detalii despre scenariul noii pelicule filmate în Teleorman.

morometii2b.jpg
Potrivit lui Gulea, scenariştii au adaptat povestea tristă a lui Ilie Moromete ca să o facă mai atrăgătoare pentru publicul tânăr. “E vorba despre un sat ascuns în mijlocul pădurii, Siliştea-Gumeşti, unde locuiesc în pace şi armonie îndrăgiţii moromeţi: celebrii Ilie, Achim şi Niculae Moromete, dar şi personaje noi, precum Pofticiosul Moromete, Harnicul Moromete, Poetul Moromete sau Papa Moromete, cel mai respectat moromete din întreaga poiană. Jucat de Mitică Popescu, fireşte.”

“Atunci când nu moromeţesc cântece vesele şi nu culeg coşuri de moromeţici gustoase, Moromeţii se feresc de maleficul Gargamel, care împreună cu motanul Bălosu încearcă să-i prindă ca să-i transforme în fonciire”, povesteşte regizorul, încrezător în originalitatea demersului său.

Pentru zugrăvirea cât mai verosimilă a noilor Moromeţi, scenariştii au colaborat cu tânărul consultant ştiinţific Vlăduţ Gulea, nepotul regizorului, expert în cuburi al Grădiniţei cu program normal nr. 12.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Wednesday, 27.09.2017 19:14 Monden

National Cinematografic