Veşti excelente! Din cauza căldurii, anul ăsta o să se facă vinul cam pe la Paşte

Vremea nefiresc de caldă pentru această perioadă are efecte senzaționale asupra viței de vie, astfel că anul ăsta nu va trebui să așteptăm până în octombrie ca să ne bucurăm de vin. ”De Paște vom putea bea vin de anul acesta”, sună anunțul plin de optimism al unui mare producător de vin.

Cei mai norocoși deținători de vie se vor bucura de două recolte anul acesta, una de Paște, alta în toamnă, ceea ce înseamnă producție dublă de vin, dar și veselie pe măsură. Se estimează că românii vor urca poziții bune în clasamentul cu cei mai fericiți cetățeni, exclusiv datorită vinului care se va face mult mai repede și de mai multe ori anul acesta.

”Se poate vorbi însă și de efecte negative”, avertizează reputatul sociolog Decebal Popescu. ”În Moldova, spre exemplu, tradiția spune că din momentul în care este gata vinul și până vine primăvara nimeni nu mai muncește, toată lumea se concentrează exclusiv pe consumarea vinului. Ceea ce înseamnă că de la Paște până la anul, în primăvară, în Moldova nimeni nu va mai munci deloc.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
2 februarie 2018 11:02

Alte articole

Vezi mai mult