Cea mai lungă expediţie subacvatică românească s-a încheiat cu succes! În urmă cu câteva ore, BMW-ul unui celebru cocalar constănţean a ieşit la suprafaţă pe o plajă a oraşului portuar Batumi din Georgia.

Şoferul vehiculului, Mario Ureche zis Cousteau, intrase în apa Mării Negre la Vama Veche acum 2 ani, pentru a-şi face un selfie. Fiindcă nu mai putea da în marşarier din cauza curenţilor, dar şi pentru a evita amenda, a decis să meargă tot înainte, până dă de uscat pe partea cealaltă.

cocalar_subacvatic_georgia.jpg
În total, “Thor Heyerdahl al cocalarilor” a parcurs mai bine de 1000 de kilometri pe platoul abisal, atingând adâncimi de 2000 de metri. “Nu e aşa mişto pe fund fiindcă Marea Neagră e un bazin meromictic, iar apele din adâncime sunt neprielnice vieţii. P**a caracatiţe, p**a rechini d-ăia şmecheri, doar nişte epave de galere bizantine perfect conservate din secolul al 11-lea. Cam ca la noi, la Brăila. La greci e mult mai mişto în mare, au o grămadă de corali, au şi autostrăzi”, povesteşte şoferul.

“La un moment dat am rămas fără benzină, am zis că până aici mi-a fost. Da’ am avut bulan că a trecut un submarin rusesc, le-am dat băieţilor un ghiul de aur pentru un plin şi mi-au umplut şi portbagajul de torpile.”

Autorităţile georgiene nu l-au putut sancţiona pe bărbat fiindcă legile lor prevăd amenzi pentru şoferii care intră în mare, nu şi pentru cei care doar ies.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Wednesday, 02.05.2018 17:59 Monden

National Cinematografic