Vine războiul? De mâine trecem de la work from home la work from bunker

Ne place sau nu, tot mai mulţi români sunt preocupaţi că în colţul nostru de Europă ar putea începe un conflict armat. Chiar şi tinerii corporatişti, cea mai dârză categorie a populaţiei, şi-au pliat discret trotinetele şi se retrag în ascunzişuri, alegând să treacă de la work from home la work from bunker.

„Nu neg că pandemia m-a pregătit pentru momentul ăsta. Am învăţat să-mi fac stocuri de hârtie igienică, să-mi pun la punct dulăpiorul cu conserve, să port echipament de protecţie când ies din casă”, spune Bobiţă, 52 de ani, Junior Assistant Something la o companie multinaţională. „Acum, ca să trec în WFB, trebuie numai să-mi sap un buncăr, să-i pun o uşă de oţel şi nişte filtre de aer şi să mă asigur că merge internetul pentru Zoom şi Teams.”

Printre angajaţii mai sceptici faţă de aşa-zisul work from bunker se numără IT-iştii, care încearcă să găsească soluţii alternative, cum ar fi să-şi încarce creierele în metavers. „Degeaba vin ruşii dacă nu găsesc aici decât o mână de biţi”, se hlizeşte Marcel, 33 de ani, jumătate cyborg.

„Bineînţeles, nu toţi suntem atât de convinşi că e nevoie să ne retragem în buncăre, peşteri sau universuri paralele. Unora ne place prea mult locul nostru de muncă real, la Arnia. Unde e binevenit să ni se alăture, de exemplu, un Full Stack Developer, un C++ Software Developer sau un Engineering Manager„, a declarat însă un programator ceva mai realist.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
15 februarie 2022 04:39
Citește mai mult despre: buncar work from home

Comentarii 1 comentariu

  • Vand buncar 4, nu bate, nu troncane, cumparat din Normandia de la un batranel.

Alte articole

Vezi mai mult