ANM avertizează că un val de aer rece ar putea lovi România în orice clipă, aducând "iarna aia adevărată". Primele semnale de alarmă, spun meteorologii, vin de la pensiunile şi hotelurile de pe Valea Prahovei, ale căror tarife au început să crească vertiginos.

aerpolar_pensiune_azuga.jpg

Dacă până ieri o noapte de cazare la pensiunea Cucu Haiducului din Azuga costa aproximativ 300 de lei, astăzi preţul a depăşit 620 de lei şi continuă să urce. "Aşa a fost şi în '54, maică. E semn că vin nămeţi mari!", spune tanti Maria, o tanti din localitate, privind misterios în zare.

"Mulţi spun că e o superstiţie, dar noi am constatat că are o bază ştiinţifică. Hotelierii, aceste creaturi străvechi ale muntelui, au un fel de mustăţi speciale cu care simt cele mai subtile schimbări de temperatură, presiune şi umiditate. Implicit, creşterile preţurilor la cazare chiar prevestesc apropierea zăpezii", explică Nicu Americanu, vice-director ANM.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Wednesday, 05.02.2020 15:30 Monden

National Cinematografic