Volkswagen e mic copil! Un român are o Dacie 1300 care încă emite noxe deşi n-a mai pornit de 5 ani

Scandalul Volkswagen riscă să ne distragă atenţia de la adevăratele probleme! Printre altele, un studiu recent arată că mii de români uitaţi de programul Rabla încă au maşini care emit noxe peste limitele admise, chiar şi când stau nefolosite în faţa blocului.

Printre cetăţenii acuzaţi de poluare este şi Onufrie Rîuleţ, şomer din sectorul 4 al Capitalei, a cărui Dacie 1300 produce periodic nori de fum toxic – cu toate că maşina nu a mai circulat de 5 ani, neavând în prezent nici măcar motor sau ţeavă de eşapament.

Vecinii lui Rîuleţ se plâng zilnic de zgomot, fum şi păsări moarte, însă acesta neagă că maşina sa ar avea o problemă. “E bună, domnule, mai trebuie doar să meşteresc puţin la ea şi o să fie ca nouă! Într-adevăr, când i-am deschis ultima oară capota au ieşit nişte vălătuci de gaz fosforescent, dar aşa-i viaţa la oraş, nu poţi să ai şi aer curat, şi farmacie la 5 minute!”

Garda de Mediu a declarat că nu poate face nimic în cazul Daciei pestilenţiale din Berceni, întrucât maşina a trecut ITP-ul fără probleme şi niciun agent nu se poate apropia de ea pentru a-i măsura emisiile.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
25 septembrie 2015 18:20
Citește mai mult despre: dacia emisii noxe poluare Volkswagen

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult