Zeci de corporatiști au evitat falimentul după ce 1 și 8 martie au picat duminică

Sectorul bancar a fost scutit de mii de insolvențe și executări silite după ce anul acesta zilele de 1 și 8 martie au picat în weekend, protejând astfel economiile de-o viață a mii de corporatiști. Guvernatorul BNR a fost primul care a liniștit piețele, spunând că “ce este mai rău a trecut, însă monitorizăm în continuare atent situația. Francul elvețian este nimic față de ce se putea întâmpla acum”.

Foarte mulți oameni își amintesc de cazul lui Dragoș M., marketing manager într-o firmă cu 400 de femei și numai doi bărbați. Inconștient, acesta s-a prezentat acum câțiva ani la serviciu de 1 martie, deși pica într-o vineri. Rugat de șeful său să ia cadouri “din partea colegilor”, acesta a sfârșit prin a-și ipoteca și apoi pierde casa pentru a putea satisface pe toată lumea. “Apoi a primit două invitații la nuntă și asta a fost”, a comentat un cunoscut.

Specialiștii avertizează că ziua de 1 martie are efecte nebănuite. Un studiu recent arată că bărbații sunt de negăsit în această zi, ferindu-se să iasă din casă sau chiar să răspundă la telefon. “Este un fenomen straniu. Pe 14 februarie, 1 și 8 martie bărbații nu vorbesc decât între ei și parcă se izolează de restul lumii”, a menționat un sociolog.

Scris de TNR
9 martie 2015 08:03

Alte articole

Vezi mai mult